Slovo editorů

Na tomto CD je obsažen výběr z příspěvků přednesených na konferenci Psychologické dny 2008. Chceme poděkovat všem autorům, kteří svou práci na konferenci představili a připravili tak, abychom Vám ji nyní mohli poskytnout. Děkujeme také garantům jednotlivých sekcí, kteří potenciální řečníky pro konferenci oslovovali, jejich příspěvky uspořádali a spolu se slovenskými kolegy sekce moderovali.

Příspěvky v počtu 109 jsou uspořádány do 9 kapitol, které přibližně vycházejí z programových sekcí konference. Připojili jsme navíc tři příspěvky připravené pro sympozium u příležitosti 80. výročí založení Psychologické společnosti, konané v rámci 10. Evropského kongresu psychologie v Praze v roce 2007.

Byla provedena jazyková korektura příspěvků, za obsah však ručí sami autoři. Někde naleznete i anglický abstrakt. Digitální podoba sborníku umožňuje řadu rozšíření - v textech jsou barevné grafy a obrázky, součástí sborníku je fotografická reportáž. Struktura dokumentu má podobu webových stránek se systémem odkazů. K prohlížení dokumentu na počítači budete potřebovat aplikaci Acrobat Reader, která je součástí CD.

Na tomto místě děkujeme všem, kteří se na realizaci tohoto projektu podíleli. Pro publikaci příspěvků byla zásadní práce lektorů - recenzentů, kteří jednotlivé texty posuzovali a připomínkovali. Až na výjimky bylo možné provést pouze redakční úpravy. Počítačovou korekturu provedla Jindřiška Kotrlová a Květa Marková. Fotografie jsou dílem zejména Martiny Indrákové a Lenky Mádrové, studentek katedry psychologie FF UP. Projekt digitálního sborníku připravil a zpracoval Jakub Kotrla.

Věříme, že obsah tohoto sborníku bude přínosem pro Vaši odbornou práci na poli psychologie.

Vaši editoři

Nápověda

K otevření a prohlížení plných textů článků potřebujete aplikaci Acrobat Reader. Podle nastavení Vašeho webového prohlížeče (Internet Explorer, Mozilla, Opera aj.) na Vašem počítači se text otevře přímo z CD-ROMu nebo nabídne uložení souboru na disk.